Massages

Oosterse massage:

De essentie van de "westerse" massage is, om het aangedane gebied op lokaal niveau te behandelen.

De oosterse manier van behandelen is meer gericht op het herstel van de innerlijke energiebalans, waarbij ook de eigen kracht in het lichaam aangesproken wordt.

De natuurgeneeskunde werkt ook op deze manier. Er wordt gesteld, dat het lichaam een geheel van energie is en dus niet elke klacht afzondelijk behandeld kan worden. De benadering van de behandelaar bij het stellen van een diagnose is herkenbaar aan de volgende zaken: Er wordt gekeken naar de totale lichamelijke toestand en niet alleen naar de klacht, waarmee de persoon komt. Er wordt gekeken naar de levenshouding, manier van denken en de geestkracht van de client. Er wordt informatie gevraagd over de stofwisseling, energieverstoringen of blokkades worden geobserveerd/onderzocht. De behandeling is gericht op een fundamentele verandering, waarbij ook een dieet en een verandering in levensstijl een belangrijke plaats kunnen innemen. Er wordt een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid van de client voor het eigen lichaam.

De oosterse manier van denken kan ons helpen de achtergronden en oorzaken van veel klachten te helpen vinden.

  • Wij werken energetisch en psychisch met oosterse massagetechnieken, zoals; moxeren, meridiaanmassage en massage volgens de vijf elementenleer.


Bamboe massage:

Bamboe massage is een massagevorm met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen, welke volgens de Chinese leer gebaseerd is op de vijf elementen. De massage wordt in een rustig tempo gegeven met veel effleurages. De combinatie van de bamboe stokken en de aanraking van warme massagehanden zorgen ervoor, dat extra belaste en vermoeide spieren weer de juiste spanning krijgen. Het lichaam herstelt zich sneller en is na de massage weer vol kracht en energie.


Hot stone massage:

Het masseren met warme (Basalt) stenen, is een ontspannende, effectieve maar vooral unieke massagevorm. De warme stenen zijn een weldaad voor pijnlijke spieren en brengen het lichaam weer volledig tot rust.

Hot stone massage kan helpen bij o.a.:

spanning en stress, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, slechte doorbloeding, rug en/of nek klachten, hoofdpijn. Maar is ook heerlijk om alleen maar te ontspannen.


Magneetmassage:

Massage met magneten is een eeuwenoud principe en werd in het oude Egypte al toegepast. Ook in het Westen, Amerika en Japan wordt magneet therapie al sinds jaren ingezet vanwege zijn positieve werking op het menselijke lichaam. Men gaat er van uit, dat de magneet werking, ons lichaam energie geeft, zodat ons zelf genezend vermogen geactiveerd wordt en ons lichaam zichzelf weer in balans brengt. Wetenschappers hebben ontdekt, dat magneten de doorbloeding stimuleren. Magneetmassage kan over de kleding heen of op de blote huid gegeven worden.

Magneetmassage helpt o.a. bij;

Menstruatieklachten, hormoonschommelingen, hoofdpijn, vermoeidheid, ontstekingen, blessures, fibromyalgie en nog tal van andere klachten.


Kruidenstempelmassage:

De kruidenstempelmassage is een Oosterse gerelateerde massage. Bij deze massage worden kruidenstempels gebruikt. Dit zijn warme stoffen bundels gevuld met kruiden die reinigende, activerende of ontspannende eigenschappen bezitten. De stempels die gebruikt worden zijn gevuld met kruiden, afgestemd op ons klimaat en leefomstandigheden.

Massage met kruidenstempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is.Cupping massage:

Cupping is een behandelwijze uit de traditionele chinese geneeskunde, waarbij men glazen koppen vacuum laat trekken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd, waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt. Dit leidt uiteindelijk tot een compleet gevoel van ontspanning. Cupping is natuurlijk aangepast aan de moderne tijd en daarom werken we tegenwoordig met plastic cups en een vacuumpomp. Cupping massage wordt gebruikt om blokkades in de energie beter te laten doorstromen, bindweefsel verklevingen op te heffen, triggerpoints te behandelen, cellulite behandelen, lymfe behandelen en om te ontgiften.

Indicaties om te behandelen met cupping zijn o.a.:

Ischias, tennis elleboog, frozen shoulder, migraine, slijmbeurs ontsteking, rugklachten, stress en emotionele blokkades.


Voetreflex massage:

Ons hele lichaam wordt weerspiegeld in onze voeten d.m.v. reflexpunten. Voetreflex therapie is een reflex behandelmethode, die de gesteldheid van de inwendige organen en weefsels beïnvloedt en zo het algehele welzijn bevordert. Het principe van deze methode 
is, dat elk orgaan of weefsel projectievelden (reflexgebieden) heeft op bepaalde delen van het lichaam. Deze velden kunnen we bewerken met verschillende technieken om zodoende blokkades in desbetreffende organen op te heffen. Als er zich in het lichaam een stoornis voordoet kan dit voor blokkades zorgen. Deze blokkades worden door voetreflextherapie opgespoord en behandeld. Voetreflexmassage is zeer doeltreffend bij buik en maagklachten, 
stress, verstoringen in de hormoonhuishouding etc.

Voetreflex massage kan helpen bij o.a.:

stress, nek en schouder klachten, futloosheid, vermoeidheid, burn out, depressie, hoofdpijn, innerlijke onrust, slecht slapen, maag, darm klachten.


Stoel massage:

Een stoel massage is een massage, die op een speciale hiervoor ontworpen stoel wordt gegeven. Stoel massage is gebaseerd op eeuwenoude technieken en principes van japanse drukpunt massage. De massage wordt over de kleding heen gegeven.Gewrichtscorrectie (Dorn therapie):

Gewrichtscorrecties in beweging is een therapie die gebruikt wordt bij een beenlengte verschil, bekken scheefstand, rug en gewrichtsproblemen. Op een zachte manier worden de gewrichten en wervels van de wervelkolom weer op hun plaats terug geschoven. Dit gebeurt in samenwerking met de client, deze zwaait met arm of been en zo zijn de spieren afgeleid. Het uitgangspunt hierbij is dat de rug de basis is van het lichaam. Veel klachten zijn dan ook terug te voeren tot verschoven wervels en gewrichten, die met deze eenvoudige methode weer op hun plaats worden teruggeschoven. De ruggewervel bevat immers de centrale zenuwbundel, die met al onze organen verbonden zijn.


Metamorfose massage:

Een eenvoudige, zachte Methode, die leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. Een behandeling bestaat uit licht aanraking van de reflexzone van de wervelkolom, op de voeten, de handen en het hoofd. Bij de metamorfose massage is de houding en intentie van de therapeut van groot belang. Bij een metamorfose massage is de therapeut zonder oordeel en zonder verwachting aanwezig. Om te werken aan bewustzijn, verwerken van (oude) emoties na trauma's of ernstige ziekte, psychische klachten, hormonale klachten of gewoon voor een heerlijke ontspanning.