Massages

Oosterse massage:

De essentie van de "westerse" massage is, om het aangedane gebied op lokaal niveau te behandelen.

De oosterse manier van behandelen is meer gericht op het herstel van de innerlijke energiebalans, waarbij ook de eigen kracht in het lichaam aangesproken wordt.

De natuurgeneeskunde werkt ook op deze manier. Er wordt gesteld, dat het lichaam een geheel van energie is en dus niet elke klacht afzondelijk behandeld kan worden. De benadering van de behandelaar bij het stellen van een diagnose is herkenbaar aan de volgende zaken: Er wordt gekeken naar de totale lichamelijke toestand en niet alleen naar de klacht, waarmee de persoon komt. Er wordt gekeken naar de levenshouding, manier van denken en de geestkracht van de client. Er wordt informatie gevraagd over de stofwisseling, energieverstoringen of blokkades worden geobserveerd/onderzocht. De behandeling is gericht op een fundamentele verandering, waarbij ook een dieet en een verandering in levensstijl een belangrijke plaats kunnen innemen. Er wordt een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid van de client voor het eigen lichaam.

De oosterse manier van denken kan ons helpen de achtergronden en oorzaken van veel klachten te helpen vinden.

  • Wij werken energetisch en psychisch met oosterse massagetechnieken, zoals; moxeren, meridiaanmassage en massage volgens de vijf elementenleer.

Zwangerschapsmassage:

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel veranderd in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysiek en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen. Massage werkt kalmerend, pijn bestrijdend en geeft een geluksgevoel. Net als bij alle massages zijn er een aantal contra indicaties, waarbij wij niet masseren. de eerste 3 maanden masseren wij NIET.

Bamboemassage:

Bamboe massage is een massagevorm met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen, welke volgens de Chinese leer gebaseerd is op de vijf elementen. De massage wordt in een rustig tempo gegeven met veel effleurages. De combinatie van de bamboe stokken en de aanraking van warme massagehanden zorgen ervoor, dat extra belaste en vermoeide spieren weer de juiste spanning krijgen. Het lichaam herstelt zich sneller en is na de massage weer vol kracht en energie.

Hot stone massage:

Het masseren met warme (Basalt) stenen, is een ontspannende, effectieve maar vooral unieke massagevorm. De warme stenen zijn een weldaad voor pijnlijke spieren en brengen het lichaam weer volledig tot rust.

Helpt o.a. bij:

spanning en stress, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, slechte doorbloeding, rug en/of nek klachten, hoofdpijn. Maar is ook heerlijk om alleen maar te ontspannen.

Magneetmassage:

Massage met magneten is een eeuwenoud principe en werd in het oude Egypte al toegepast. Ook in het Westen, Amerika en Japan wordt magneet therapie al sinds jaren ingezet vanwege zijn positieve werking op het menselijke lichaam. Men gaat er van uit, dat de magneet werking, ons lichaam energie geeft, zodat ons zelf genezend vermogen geactiveerd wordt en ons lichaam zichzelf weer in balans brengt. Wetenschappers hebben ontdekt, dat magneten de doorbloeding stimuleren. Magneetmassage kan over de kleding heen of op de blote huid gegeven worden.

Helpt o.a. bij;

Menstruatieklachten, hormoonschommelingen, hoofdpijn, vermoeidheid, ontstekingen, blessures, fibromyalgie en nog tal van andere klachten.

Kruidenstempelmassage:

De kruidenstempelmassage is een Oosterse gerelateerde massage. Bij deze massage worden kruidenstempels gebruikt. Dit zijn warme stoffen bundels gevuld met kruiden die reinigende, activerende of ontspannende eigenschappen bezitten. De stempels die gebruikt worden zijn gevuld met kruiden, afgestemd op ons klimaat en leefomstandigheden.

Massage met kruidenstempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is.

Cupping massage:

Cupping is een behandelwijze uit de traditionele chinese geneeskunde, waarbij men glazen koppen vacuum laat trekken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd, waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt. Dit leidt uiteindelijk tot een compleet gevoel van ontspanning. Cupping is natuurlijk aangepast aan de moderne tijd en daarom werken we tegenwoordig met plastic cups en een vacuümpomp of soft cups. Cupping massage wordt gebruikt om blokkades in de energie beter te laten doorstromen, bindweefsel verklevingen op te heffen, triggerpoints te behandelen, cellulite behandelen, lymfe behandelen en om te ontgiften. Cupping massage kan bestaan uit een massage met soft cups of fixeren van plastic cups met een vacuüm pomp.

Helpt o.a. bij:

Ischias, tennis elleboog, frozen shoulder, migraine, slijmbeurs ontsteking, rugklachten, stress en emotionele blokkades.

Voetreflex massage:

Ons hele lichaam wordt weerspiegeld in onze voeten d.m.v. reflexpunten. Voetreflex therapie is een reflex behandelmethode, die de gesteldheid van de inwendige organen en weefsels beïnvloedt en zo het algehele welzijn bevordert. Het principe van deze methode 
is, dat elk orgaan of weefsel projectievelden (reflexgebieden) heeft op bepaalde delen van het lichaam. Deze velden kunnen we bewerken met verschillende technieken om zodoende blokkades in desbetreffende organen op te heffen. Als er zich in het lichaam een stoornis voordoet kan dit voor blokkades zorgen. Deze blokkades worden door voetreflextherapie opgespoord en behandeld. Voetreflexmassage is zeer doeltreffend bij buik en maagklachten, 
stress, verstoringen in de hormoonhuishouding etc.

Helpt o.a. bij:

stress, nek en schouder klachten, futloosheid, vermoeidheid, burn out, depressie, hoofdpijn, innerlijke onrust, slecht slapen, maag, darm klachten.

Stoel massage:

Een stoel massage is een massage, die op een speciale hiervoor ontworpen stoel wordt gegeven. Stoel massage is gebaseerd op eeuwenoude technieken en principes van japanse drukpunt massage. De massage wordt over de kleding heen gegeven.

Gewrichtscorrectie (Dorn therapie):

Gewrichtscorrecties in beweging is een therapie die gebruikt wordt bij een beenlengte verschil, bekken scheefstand, rug en gewrichtsproblemen. Op een zachte manier worden de gewrichten en wervels van de wervelkolom weer op hun plaats terug geschoven. Dit gebeurt in samenwerking met de client, deze zwaait met arm of been en zo zijn de spieren afgeleid. Het uitgangspunt hierbij is dat de rug de basis is van het lichaam. Veel klachten zijn dan ook terug te voeren tot verschoven wervels en gewrichten, die met deze eenvoudige methode weer op hun plaats worden teruggeschoven. De ruggewervel bevat immers de centrale zenuwbundel, die met al onze organen verbonden zijn.

Metamorfose massage:

Een eenvoudige, zachte Methode, die leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. Een behandeling bestaat uit licht aanraking van de reflexzone van de wervelkolom, op de voeten, de handen en het hoofd. Bij de metamorfose massage is de houding en intentie van de therapeut van groot belang. Bij een metamorfose massage is de therapeut zonder oordeel en zonder verwachting aanwezig. Om te werken aan bewustzijn, verwerken van (oude) emoties na trauma's of ernstige ziekte, psychische klachten, hormonale klachten of gewoon voor een heerlijke ontspanning.

Indiase Hoofdmassage:

De indiase Hoofdmassage is een hele rustgevende massage op hoofd, nek, schouders en decolleté.

Helpt o.a. bij:

Hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, verbetert haar en huid, vermindert spierspanning, verbetert ademhaling, goed tegen stress, verbetert gewrichten nek en schouders, verhoogd energieniveaus, verbetert immunsysteem, stimuleert lymfesysteem.

Vlinder massage:

Vlinder massage is een hele subtiele massage op de rug.

Helpt o.a. bij:

Slapeloosheid, migraine, druk in het hoofd zijn, lichaams ontspanning bevorderend, ADHD, Burn-out.

Shiatsu massage:

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie, die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert, door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. De massage kan over de kleding heen gegeven worden.

Helpt o.a. bij:

Stress, spier-en botstelselklachten, rugpijn, stijve gewrichten,whiplash, sportblessures, hoofdpijn, ademhalingsproblemen.

Cold-stone massage:

Bij een massage met koude stenen krimpen de bloedvaten weer samen en stimuleren daardoor het zenuwsysteem. Elke lichaamscel krijgt hierdoor meer zuurstof terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen effectiever worden verwijderd. Het is ook een waardevolle behandeling om te overwegen. Terwijl de Basalt steen die wordt gebruikt voor een Hot-stone massage geweldig is om warmte vast te houden, wordt bij de cold-stone massage gebruik gemaakt van marmeren stenen. De marmeren stenen behouden koude temperaturen vrij goed, omdat ze van nature kouder zijn dan andere stenen, zelfs bij kamer temperatuur. Bij deze massage wordt warme olie gebruikt, samen met koude stenen. Zo ontstaat er een "Yin en Yang" effect. De combinatie van warmte en koude, verhoogt de bloedsomloop en vermindert ontstekingen en pijn.

Helpt o.a. bij:

Gespannen spieren, vastzittende nek, hoofdpijn, migraine, vermoeide armen, benen, handen en voeten, spierpijn.

Oorkaarsen:

Oorkaarsen therapie is afkomstig uit Zuid Amerika (van de Hopi indianen), oorkaarsen zijn speciale holle kaarsen die in het oor worden gezet. Ze stimuleren de doorbloeding en de lymfestroom in oren, keel, neus en bijholtes.

Helpt o.a. bij:

Klachten aan het hoofd, zoals verkoudheidsklachten, oorklachten en hoofdpijn.

Guasha:

Guasha is een behandelmethode, die al meer dan 2000 jaar oud is en nog steeds wordt beoefend. Guasha versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress, brengt balance, bevordert het ontgiftigingsmechanisme, activeert de zelfhelende kracht van het lichaam en heft blokkades op.

Helpt o.a. bij:

alle pijnsymptomen, nek en schouderklachten, RSI, stress, burnout, reumatische klachten, astma, verteringsstoornissen, stofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid.

Chinese Handmassage:

Iemand een hand geven, een eerste indruk, brug tussen denken en voelen, de meest basale vorm van communicatie. Chinese Handmassage is een holistische massagevorm met een sterke spirituele grondslag die gecombineerd wordt met specifieke technieken van acupressuur en klassieke handmassage. Handen hebben een belangrijke plaats in ons leven. Chinese handmassage kan verlichting geven; werkt ontspannend, heft blokkades op.

Chinese Voetmassage:

Chinese voetmassage is een weldaad voor lichaam en geest. Het is een massage die gebaseerd is op oude originele voetmassageprincipes waarbij de voeten, onderbenen en knieën intensief gemasseerd worden. Tijdens de massage worden verschillende meridianen met hun acupunctuurpunten behandeld, zij vormen samen een energetisch systeem, waardoor zij het gehele lichaam van energie kunnen voorzien. Het zorgt voor een goede doorbloeding en voor de afvoer van afvalstoffen. Na de massage voelt u zich weer heerlijk ontspannen en vitaal.

Kobido:

Kobido is een gezichtsmassage met japanse massage technieken. Het betekent; "Het pad van de schoonheid". Het masseren van hoofd, gezicht, nek en schouders, brengt ontspanning en verjonging, een oud gebruik om innerlijke en uiterlijke schoonheid te bevorderen. Een natuurlijke facelift. Het geeft de volgende effecten; Hoofdpijn, vermoeidheid en depressie verminderen, is kalmerend en energie verhogend, geeft een jeugdige en vitale uitstraling.

Lomi Lomi:

Lomi Lomi is een traditionele massage afkomstig van het eiland Hawaï. De massage wordt gegeven in vloeiende, ritimische bewegingen met behulp van de onderarmen en handen. Deze bewegingen komen overeen met het gevoel van zachte golven die over het lichaam gaan. Het herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en het afvoeren van de afvalstoffen.

 

Pulsing massage:

Massage die zeer geschikt is bij fibromyalgie klachten, burn out klachten, prikkelbare darm, migraine of slapeloosheid. De massage wordt afgestemd op de klachten en zorgt voor een fijne ontspanning van lichaam en geest.